Frissítés 2021. június 13.


Frissítések on vasárnap 13 június 2021 - 09:43:14 | by Fairy

2021. június 13.
Sziasztok!

Hoztunk nektek némi olvasnivalót


Fairy fordításai:


Heidi Cullinan - Marie Sexton: Olasz módra - 6. fejezet

Amber Kell: Falkától falkáig - 4. fejezet - Figyelem! A történet a 3. fejezettől jelszavas, csak az olvashatja, aki kommentelt az első két fejezethez.


Juckó fordításai:

Kate Steele: Gyógyulás 6. fejezet Figyelem! A történet jelszavas, csak az olvashatja, aki kommentelt az első kötethez (vagy korábban volt értelmes hozzászólása a Gyógyuláshoz).

Stormy Glenn: Túl a sötétségen 14. fejezet Figyelem! A történet a 13. fejezettől jelszavas, csak az olvashatja, aki kommentelt az első két fejezethez.


Olvasásra ajánljuk!

Fairy ajánlja:

S. A. Locryn: Gyufaláng - MMJuckó ajánlja:

N. R. Walker: Spencer Cohen története - MMJó olvasást kívánunk!
Némi tisztázandó - OLVASD EL!


Oldal on kedd 25 május 2021 - 11:15:17 | by Fairy

Sziasztok!

Az utóbbi pár napban észrevettük Juckóval, hogy vannak olyan dolgok amelyeket valahogy félreértettetek és tisztázásra szorulnak.

1. Először is a legfontosabb: Legyetek szívesek elolvasni a kiírt információkat/híreket és nem árt a GyIK-ot sem tanulmányozni. Mióta újra nyitottunk sok olyan kérdésbe/kérésbe futottunk, ami egyértelműen le van írva a hírekben, csak el kellett volna olvasni.

2. Jelszókérés: Jelszót csak akkor kell kérnetek, ha valamelyik befejezett novella/fanfiction érdekel titeket. Ezeket bárki olvashatja, aki valamilyen módon aktív az oldalon.
Ha pedig valamelyik befejezett regényünk érdekelne, amelyhez korábban már írtatok hozzászólást (értelmes, egy mondatnál hosszabb hozzászólást), akkor szintén kérjétek a jelszót.

3. Szabadon olvasható fejezetek: Sok embernél észrevettük, hogy csak az első fejezetet olvasta el és úgy írt értékelést és odaírta, szívesen olvasná tovább. Emberek! Nem csak egy fejezet olvasható szabadon!

A fejezetek alján az a kis szám és nyilak azt jelzik, hogy mehetsz a következő fejezetre.Ez itt egy legördíthető menü, nyugodtan használjátok:


Minden történetnél jelezzük az utolsó szabadon elérhető fejezetnél, hogy onnantól kezdve jelszavas (A regény végéhez a jelszót kommentálás után megkapod) és csak komment után tudsz tovább olvasni. Nem kell külön kérni a jelszót!

4. Jelszavak kiküldése: Minden este 6 és 7 óra között vagy akörül küldjük ki az utóbbi 24 óra kommentjei alapján a jelszavakat. Ha hozzászólást írtál valamelyik történethez nem kell külön kérned a jelszót. Lásd a 2. pontot!

5. Kommentelés: A történetekhez még mindig csak azt fogadjuk el, ha 1 mondatnál többet írtál és az nem abból áll, hogy Köszi, jó volt. Vagy leírtad az első fejezet mondandóját. Értelmes 2-3 mondatot mindenki össze tud hozni. Attól, hogy mindenhova odaírod egy mondatban, hogy tetszett, mert szereted pl az alakváltós könyveket, még nem jutsz jelszóhoz.

6. Jelszavak beírása: Figyeljetek oda, hogy a megkapott jelszavakat pontosan írjátok be! Úgyis mindenki másol, de arra nagyon oda kell figyelni, hogy se a jelszó előtt, se utána ne legyen semmilyen szóköz, mert különben érvénytelen jelszó üzenetet kapsz.


Ami pedig szintén fontos lenne és nagyon várjuk, az a visszajelzés Tőletek, hogy mi a véleményetek a Skatulya új kialakításáról. Mennyire lehet átlátni a menüket, vagy épp tetszik-e a grafikus megoldás a történetekhez való eljutásnál. Elég informatív így? Tegyünk hozzá vagy vegyünk el belőle? És pl. a terveinknél is szívesen vesszük a véleményeket, hogy lássuk, mi az, amit vártok vagy mi az ami érdekel/nem érdekel benneteket. Vagy például mennyire tetszik az új menüpont az olvasó ajánló? Érdemes vele foglalkoznunk vagy nem érdekel titeket?

Fairy és Juckó

Visszatértünk!


Oldal on vasárnap 23 május 2021 - 09:15:08 | by FairyKöszöntünk Mindenkit!


Nem egészen egy hónapnyi leállás után visszatértünk és sok-sok változtatást hoztunk magunkkal. Kérünk mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el az alábbiakat és ne ugorjatok rögtön a frissekre.

Először is, ahogy azt látjátok, új dizájnunk lett. Köszönet Juckónak a csodás munkáért.

Másodszor, amit könnyen észrevehettetek, hogy teljesen megváltozott a menürendszer. Van, ami eltűnt és van, ami eddig nem volt.

Az egyik nagyobb változtatás, hogy lekerült az oldalról minden anime, manga, film, dorama fordításunk. Nem kell megijedni, nem vesztek el. Mindent átmentettünk egy archív oldalra, melyet megtaláltok ITT. A blogon van egy chatbox, ha valami hibát vagy hiányosságot találtok, nyugodtan írjatok. Akkor is, ha kerestek valamit. Megpróbálunk segíteni.

És most nézzük a menüket. Reméljük, hogy sokkal átláthatóbb és szebb lett, mint korábban volt.

Amint látjátok készült egy Aktuális, Befejezett és Tervezett menüpont. Mindegyik alatt megtaláljátok szétbontva ki melyiket készítette (illetve a közöseket). Szerintem ezek egyértelműek. Az egyik új változás, hogy bekerült a Közös fordítások menü, ugyanis Juckóval úgy döntöttünk vannak olyan történetek/sorozatok, amelyeket mind a ketten nagyon szeretünk és közösen fogjuk fordítani nektek.

Mivel úgy láttuk, hogy korábban nagyon összeömlesztett és átláthatatlan volt a történeteink listája ezért az egészet teljesen megreformáltuk. Minden menüpont alatt a kis képekre kattintva tudtok továbbjutni egy-egy történet főlapjára.
A főlapon találtok egy borítót (már, aminek van) pár fontos információt róla és két további linket: Szabadon olvasható fejezetek valamint Teljes történet jelszóval védve.

A történeteknél észre fogjátok venni, hogy nem csak jelszavaztuk őket, de másolásvédelemmel is elláttuk. Meguntuk, hogy időnként itt-ott felbukkannak a fordításaink az engedélyünk nélkül.

A jelszavakat minden este 6-7 óra között küldjük ki!

Korábban már leírtuk, hogy működik majd a rendszer, de azért bemásolom ide is, hátha valaki nem olvasta korábban.

FIGYELEM! A történetekről a véleményét mindenki legyen szíves az adott történet alatt megírni. Nem chatben, nem fórumon, nem máshol. Ha a történet alá nem írsz véleményt, nem fogod olvasni a folytatást!

Sorozatok – több fejezetes történetek: ugyanúgy felkerülnek, mint eddig. Egy bizonyos részig, mindenki számára olvashatóak lesznek. Azonban a történet végét (a történet hosszától függően döntjük el, honnan lehet majd csak jelszóval olvasni) csak az kapja meg, akinek minimum 1 hozzászólása van az adott történethez. Ez viszont legyen értelmes, kerek mondatokban és legalább 3-4 mondatos és ne csak annyiból álljon, „köszi, jó volt”. (A saját hosszabb írásainkra is vonatkozik.)

Tehát azok, akik írták, hogy csak teljes történeteket olvasnak, ők sem maradnak le semmiről, hiszen, úgyis akkor olvasnak, amikor befejezett. Így, amikor átkerül egy történet a befejezettek közé, elkezdhetik olvasni és még mielőtt a végére érnének, írnak pár sort az addig olvasottakról és mire a végére érnek, meg is kapják a belépési jelszót.

Novellák/fanfictionök: Teljes egészében jelszóval védettek. Ezekhez hozzáférést mindenki kaphat, aki bármilyen módon AKTÍV. Ezeknél a történeteknél kérjük, hogy, aki szeretné olvasni jelezze a Fórum Jelszókérő topikjában.

Skatjáték történetek: Mindenki számára szabadon elérhetőek maradnak, mivel ezeket a ti közreműködésetekkel írtuk/írjuk meg.

A aktuális fordításainkhoz (amelyeket ezentúl jelszavazunk) MINDENKINEK kiküldtük a jelszavakat, akik korábban már kommenteltek hozzájuk. Ha valaki úgy gondolja, hogy ő kommentelt, mégsem kapta meg az legyen szíves ugyanúgy a fórum Jelszókérőjénél jelezni. Azonban, akik korábban annyival letudták, hogy Kösz jó volt. Várom a folytatást vagy hasonlóval, azok szándékosan nem kaptak emailt. Legyenek szívesek pár mondatos, normális véleményt írni.

Befejezett munkáink: Mindegyik le van jelszavazva. Akik már olvasták korábban és szeretnék újra olvasni (és kommenteltek), azok jelezzék a Jelszókérő topikban és mi elküldjük mindenkinek azokhoz a jelszót, ami érdekli őt.

Akik még nem olvasták őket, de szeretnék: olvassák el a Szabadon olvasható fejezeteket, kommenteljenek és máris megy a jelszó a folytatáshoz.

Tudom, sokatoknak kicsit bonyolultnak tűnik a dolog, de nem az. Hamarosan bele fog rázódni mindenki az új rendszerbe.

FÓRUM: nagyon örülnénk, ha újra élénk beszélgetések folynának a fórumon, ezért azt is megváltoztattuk. Törültük a régi, felesleges topikokat és újakat hoztunk létre. De bárki hozhat létre újat, amennyiben úgy gondolja, hogy igény lehet rá.

S.O.S. - ha döcög, elakadt, nem működik - ezt a nem regisztrált tagok is láthatják. Itt lehet jelezni, ha valami gond van a belépéssel.

Minden, ami Varázsskatulya - A nevében minden benne van. Ezen belül több topikot is találtok:
Projekt-kibeszélő: ide várjuk a véleményeket a futó, befejezett, tervezett munkáinkkal kapcsolatban. Használjátok! Nekünk jó visszajelzés, hogy merre menjünk tovább.
Jelszókérő: benne van a nevében, hogy itt kérhettek jelszót a történetekhez.
Ötletbörze: várjuk a javaslatokat, milyen könyveket látnátok szívesen lefordítva nálunk. Megnézzük mindegyiket és majd meglátjuk nekünk is bejön-e.
Véleményed az oldalról, hibabejelentés: egyértelmű.

A többi fórumrészt nem írom le, szerintem egyértelműek. Egyet azonban még megemlítenék: Az első 5 Fórumsztori története bekerült a Fórumsztorik archívum részbe, innen letölthetitek őket.
Illetve, ahogy azt már korábban írtuk, bárki készíthet új témákat.


Bekerült egy új menüpont: Olvasásra ajánljuk! Úgy gondoltuk Juckóval, hogy talán szívesen fogadnátok tőlünk könyvajánlókat akár MM akár hetero témákban. Időről, időre hoznánk nektek amolyan olvasónapló féléket, hogy kedvet csináljunk nektek a kedvenceinkez. A nagyon-nagyon nagy kedvenceket lefordítjuk. (Azonban, ha valamelyik könyv felkelti a figyelmeteket és örülnétek a fordításának, akkor a Fórum/Ötletbörze részében vagy az ajánlónál jelezhetitek nekünk és majd elgondolkodunk rajta. (Ez csak az MM könyvekre vonatkozik, hetero könyveket nem fogunk fordítani, legalábbis egyelőre biztosan nem.) Egyelőre csak két ajánló került fel Fairy-nél, de majd láthatjátok, hogy Juckó is készül nektek párral.

Ennyi lett volna a fontos tudnivaló. Kérdés, óhaj, sóhaj, panasz esetén írjatok a hír alatt hozzászólást vagy a fórumon.
Komolyan örülnénk neki, ha nem csak jönnétek és mennétek, hanem elmondanátok a véleményeteket. (A jelszórendszer marad! )

És ezennel jó olvasást kívánunk a mai friss olvasnivalókhoz!

Fairy és JuckóFairy fordításai:

Luana: A sors ajándéka - Prológus - Elkezdődik Az emberek árnyékában 3. kötete, ezúttal Luis főszereplésével. Figyelem! A történet jelszavas, csak az olvashatja, aki az előző kötethez írt kommentet.

Heidi Cullinan - Marie Sexton: Olasz módra - 5. fejezet

Amber Kell: Falkától falkáig - 3. fejezet - Figyelem! Innentől a történet jelszavas, csak az olvashatja, aki kommentelt az első két fejezethez.


Juckó fordításai:

Angelique Jurd: Jesse mosolya 19-20. fejezet

Andrew Grey: Szerelem tálalva - 3. fejezet Figyelem! A történet jelszavas, csak az olvashatja, aki az előző kötethez írt kommentet.

Stormy Glenn: Túl a sötétségen 13. fejezet Figyelem! Innentől a történet jelszavas, csak az olvashatja, aki kommentelt az első két fejezethez.


Olvasásra ajánljuk!

Fairy ajánjla:

Sebastian Barry: Végtelen napok - MM

L. A. Fiore: Bestia - HeteroVáltozások 2


Oldal on szombat 24 április 2021 - 16:16:39 | by FairyKözérdekű információk! - 2
Először is köszönet mindazoknak, akik az elmúlt két napban valamilyen formában/platformon megosztották velünk a véleményüket a tervezett változásokról. (Ehhez csak annyit, hogy ha most tudtatok írni, akkor máskor miért nem?)

Még, ha nem is válaszoltunk mindenre, alaposan megfontoltunk pro és kontra mindent Juckóval és végül döntésre jutottunk, hogyan is legyen majd a jövőben. Erről mindjárt, de előbb még pár dolgot el kell mondanunk.

Van egy kis zavar némelyeknél az aktivitás és a hozzászólás fogalmával kapcsolatban. Többen is írtátok, hogy nem szeretnétek, ha törölnénk titeket, azért, mert nem véleményeztétek a fordításokat/írásokat.
Törlésre azok az INAKTÍV tagok kerülnek, akik:
1. a regisztrációjuk óta egyszer sem voltak fent az oldalon,
2. a regisztrációjuk óta teljesen inaktívak voltak, azaz: sem egy hozzászólásuk nincs, sem a chatboxban, sem a fórumban nem írtak, sem a Discordon vagy Facebook-csoportban nem tagok,
3. azok, akik 6 hónapja nem jártak az oldalon (függetlenül attól, hogy volt-e hozzászólásuk)

Tehát: azok, akik ugyan nem írtak véleményt, de valamilyen formában aktívak voltak, nem lesznek törölve. És ez a jövőben is így van. Ha valaki a chatboxban ír vagy használja a fórumot – ez utóbbit nagyon ajánlom figyelmetekbe, hiszen mindenkinek lehetnek kedvenc képei, olvasmányai, receptjei, láthat/olvashat valami érdekes hírt, filmet stb. Ezeket nyugodtan meg lehet osztani másokkal. Az aktivitásba beleszámítanak azok a tagok is, akik a Discordon vagy a Facebookon is ott vannak.
Ehhez azonban kérnénk, hogy a Discordosok adják meg a Skaton használt nevüket – mert vannak, akiknél nem ugyanaz és így nehéz lesz beazonosítani. Ugyanez vonatkozik a Facebook-csoportban lévőkre is. Ugyan ott kérjük, hogy írjátok meg, azonban mi elmulasztottuk felírni ezeket a neveket annak idején. Aki szeretne, nyugodtan csatlakozhat hozzánk bármelyiken.

Valamint kérés, hogy mindenki nézze meg, milyen e-mail címmel regisztrált a Varázsskatulyára. Ha valakinek már nem él az a címe, frissítse a megfelelőre. (Bal oldalt – Beállítások menü (ha nem sikerül, írjatok nekünk, megoldjuk adminokként!). Ez azért fontos, mert ide fognak kimenni a jelszavak. Akik Discordon vagy Facebookon is fent vannak, akkor a névnél nyugodtan odaírhatják a Skatos név mellé a másikat, így be tudjuk azonosítani. A lényeg, hogy valahogy jelezzétek felénk, ha nem csak a Sakton vagytok velünk, hanem a másik két hely valamelyikén is.

És most lássuk, hogy lesznek elérhetőek az olvasnivalók.

Sokat tanakodtunk rajta és figyelembe vettük azokat is, amit írtatok nekünk. Többen is írtátok, hogy csak a már befejezett történeteket szoktátok elolvasni, ezért nehézkesen menne a vélemény írása minden fejezetnél.

Voltak, akik írták, hogy csak pontozni szokták az olvasnivalókat: mivel ezeket nem tudjuk nyomon követni (a rendszer nem mutatja ki, kik értékeltek), ezért a jövőben, ha olvasni szeretnének, rá kell szánniuk magukat, hogy írjanak némi véleményt.

Ezzel kapcsolatban: sokan kétségbe estetek, hogy ez milyen nehéz. Nem esszéket és nem hatvan oldalas kritikákat várunk. Csak annyit kérünk, írjátok meg, hogy tetszett vagy nem tetszett egy történet, mi a véleményetek a szereplőktől. Valami benyomásotok csak akad. Nem kell shakespear-i körmondatokat írni. Megelégszünk pl az ilyennel is, hogy: „Köszönöm a fordítást/írást. Nagyon tetszett/nem tetszett. XY szereplő(k) szimpatikus volt vagy épp nem volt. Imádtam a kutyát/macskát/gekkót a házat akármit.” Nem hiszem, hogy ez olyan nehéz.

Az utóbbi két napban annyian írtatok véleményeket: ugye, hogy meg lehet csinálni? Már csak az a kérdés: miért volt nehéz akkor megírni, amikor valóban elolvastad az adott történetet?

És most már tényleg lássuk, hogyan is lesz:

A korábbiakkal kiírtakkal ellentétben, NEM várjuk el, hogy minden fejezet alá írjatok. Megfordítjuk a dolgot.

Sorozatok – több fejezetes történetek: ugyanúgy felkerülnek, mint eddig, minden fejezet olvasható lesz mindenki számára. Azonban: a történet végét (az utolsó 2-5 fejezetet – ez a történet hosszától függ majd) csak az kapja meg, akinek minimum 1 hozzászólása van az adott történethez. Ez viszont legyen értelmes, kerek mondatokban és legalább 3-4 mondatos és ne csak annyiból álljon, „köszi, jó volt”. (A saját hosszabb írásainkra is vonatkozik.)

Tehát azok, akik írták, hogy csak teljes történeteket olvasnak, ők sem maradnak le semmiről, hiszen, úgyis akkor olvasnak, amikor befejezett. Így, amikor átkerül egy történet a befejezettek közé, elkezdhetik olvasni és még mielőtt a végére érnének, írnak pár sort az addig olvasottakról és mire a végére érnek, meg is kapják a belépési jelszót.

Rövid történtek, fejezetek nélküli történetek: Teljes egészében jelszóval védettek lesznek. Ezekhez hozzáférést mindenki kaphat, aki bármilyen módon AKTÍV. Lásd fentebb. (A saját hosszabb írásainkra is vonatkozik.) Ezeknél a történeteknél kérjük, hogy, aki szeretné olvasni jelezze egy hozzászólásban a történetnél vagy e-mailben a megadott címre, hogy el tudjuk neki küldeni a jelszót. Ezeknél nem küldjük ki automatikusan, hiszen nem tudhatjuk, kit érdekel.

Skatjáték történetek: Mindenki számára szabadon elérhetőek maradnak, mivel ezeket a ti közreműködésetekkel írtuk/írjuk meg.

Jelszavak kiküldése: naponta egyszer, 18 óra után. (Ami nem jelenti azt, hogy 18.01-kor már megkapod.)

Örülnénk, ha mindazok, akik megkapják a jelszavakat, véleményeznék az olvasottakat. Minket ezekkel tudtok motiválni, hogy minél többet fordítsunk/írjunk és minél több olyan történetet keressünk, ami tetszhet nektek.

Tudjuk, hogy nem sikerült mindenki számára megnyugtató vagy elfogadható változtatásokat kitalálnunk, de mindenkinek nem tudunk megfelelni.
Ahogy a piac tartja: valamit – valamiért. Mi hozzuk nektek a jó történeteket – ti pedig véleményezitek és aktívak vagytok. Mindkét fél jól jár!

Bármilyen óhaj, sóhaj, gond, probléma esetén, amit nem szeretnétek nyilvánosan megvitatni, elérhetőek vagyunk privát üzenetben a Skaton, Discordon, vagy a Facebookon Messengeren. Valamint az oldal hivatalos e-mail címét is nyugodtan használhatjátok: v.skatu kukac gmail pont com
Fairy és Juckó
Oldal:       >>  

Archívum

Változások Fairy @ (22 ápr : 19:03) (Oldal)
Kellemes Húsvéti Ünnepeket! 2021. Fairy @ (04 ápr : 09:03) (Frissítések)
Boldog 18. születésnapot Varázsskatulya Fairy @ (28 febr : 10:31) (Frissítések)
Frissítés 2021. január 31. Fairy @ (31 jan : 09:20) (Frissítések)
Fórumjáték - felmérés Fairy @ (09 jan : 11:36) (Oldal)
Boldog új évet! 2020 Fairy @ (31 dec : 13:56) (Egyéb)
Boldog karácsonyt! Fairy @ (24 dec : 15:27) (Hírek)
Mikulás 2020. Fairy @ (06 dec : 12:37) (Frissítések)
Frissítés 2020. november 08. Fairy @ (08 nov : 12:28) (Frissítések)
Frissítés 2020. október 18. Fairy @ (18 okt : 10:24) (Frissítések)
Frissítés 2020. szeptember 27. Fairy @ (27 szept : 10:47) (Frissítések)